Kära dialektologer i Norden!

(In English)

Vi har glädjen att meddela att den 11 nordiska dialektologkonferensen hålls i Reykjavík den 20–22 augusti 2018. Anteckna redan nu datumen i era kalendrar!

Konferensen hålls vid Islands universitet nära Reykjavik centrum. Deltagarna bokar boende själva. Vi har inte förbokat något konferenshotell men det finns ett stort urval olika övernattningsmöjligheter i promenadavstånd från universitetet. Vi rekommenderar att ni tänker på att boka boende i god tid eftersom det finns en stor efterfrågan på logi i huvudstadsregionen.

Temat för konferensen är ”Språklig variation i den digitala tidsåldern”. Genom att välja detta tema vill vi dels fokusera på nya metoder inom språkvariations- och dialektforskning, dels på den digitala teknikens påverkan på språkvarieteter och dialekter i dagens samhälle. Vi vill samtidigt fokusera på språkliga varieteter och dialekter ur ett historiskt perspektiv, gärna med hjälp av nya metoder. Som alltid på de nordiska dialektologkonferenserna är dock alla ämnen som rör dialekter och varieteter välkomna.

Vi återkommer med mer information om plenarföredrag, anmälningstider och praktiska arrangemang i vårt nästa utskick inom en snar framtid. Om någon vill ordna en workshop om ett specifikt ämne ber vi er att skicka en rubrik och en beskrivning på 150-200 ord till Þórhallur Eyþórsson (tolli@hi.is) före den 30 september.

Information om konferensen kommer att läggas ut på webben så fort som möjligt. Om ni har frågor eller kommentarer i det här skedet kan ni kontakta undertecknade.

Sprid gärna information om konferensen!

Välkomna till Island i augusti 2018!

Å arrangörskommitténs vägnar

  • Þórhallur Eyþórsson (tolli@hi.is) Islands universitet studier
  • Helga Hilmisdóttir (helgahi@hi.is) Árni Magnússon institutet för isländska studier

Arrangörskommittén:

  • Þórhallur Eyþórsson, huvudansvarig, Islands universitet
  • Ari Páll Kristinsson, Árni Magnússon-institutet för isländska studier
  • Ásta Svavarsdóttir, Árni Magnússon-institutet för isländska studier
  • Eiríkur Rögnvaldsson, Islands universitet
  • Helga Hilmisdóttir, Árni Magnússon-institutet för isländska studier
  • Margrét Guðmundsdóttir, Islands universitet
  • Jóhannes Gísli Jónsson, Islands universitet
This entry was posted in Óflokkað. Bookmark the permalink.